Is dit twak, of wat?

tabak

Daar sit jy in benarde omstandighede. Jy is in ‘n oorlewingsituasie. Daar is peste en jy het kwale. Al wat jy het, is dit wat jy in jou rugsak het. Gelukkig het jy jou rookgoed saamgebring. Jy kan dit gebruik vir die peste en kwale wat jou daar in die wildernis teister. So sê oorlewingskenners.

Tabak kan glo gebruik word vir parasiete in die ingewande. Hierdie parasiete kry jy van water en voedsel wat gekontamineer is. Jy moet so een tot een-en-‘n-half sigarette eet, dan herhaal jy dit na 24 tot 48 uur. Tabak kan ook gebruik word as ‘n afweermiddel vir insekte. Jy laat ‘n sigaret oornag in water week, dan gebruik jy die “sous” in en om jou skuiling en waar jy ookal ‘n insekprobleem het. Jy kan ook ‘n “pap” maak deur tabak te kou of met water te meng. Dit smeer jy dan op bytplekke en klein snye.  Daar word gesê hierdie “pap” is ook doeltreffend as ‘n uitwendige pynmiddel. Dit kan ook vir tandpyn gebruik word. Die Amerikaanse Rooihuide (ook bekend as Indiane) glo dit kan vir slangbyte gebruik word. In oorlewingsomstandighede is ruilhandel belangrik. Alle tabakprodukte is goeie ruilmiddels.

Bo en behalwe uiterste omstandighede, kan tabak ook effektief in die tuin gebruik word teen allerlei goggas. Molle haat glo tabak. Neem ‘n pakkie non-filter sigarette, breek dit fyn en gooi dit in mol se gat. Om van spinnekoppe ontslae te raak, gebruik pruimtabak en water om ‘n sproei te maak.

Die Rooihuide het ook tabak gebruik vir velontstekings en rumatiek. Hulle het ook geglo die rook van tabak help vir asma. In Indië word gepoeierde tabak gebruik as tandepasta. Daar is selfs sprake dat lyers van sekere geestesongesteldhede baat vind deur tabak te gebruik.

Ek kan niks van bogenoemde bevestig nie, ek noem dit bloot vir die interessantheid daarvan. Indien jy hierdie rate ernstig oorweeg, moet jy liewer deskundiges raadpleeg.

Produkte wat van gedroogde tabakblare gemaak word, is pyptabak, sigare, sigarette, pruimtabak, snuif en gegeurde sisha. In Swede is daar ‘n nuwe ding wat snus genoem word. Dit word onder die bolip geplaas en gesuig. Van die vloeistowwe wat in vape gebruik word, word ook van tabak gemaak. Pruimtabak word gekou en snuif is ‘n tabakpoeier wat in die neus opgesnuif word. Die meeste tabakprodukte word gerook.

Bekendes het die volgende te sê gehad oor die rook van tabak –

Johnny Carson: I know a man who gave up smoking, drinking, sex, and rich food. He was healthy right up to the day he killed himself.

Albert Einstein: I believe that pipe smoking contributes to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs.

CS Lewis: A pipe gives a wise man time to think, and a fool someting to stick in his mouth.

Mark Twain: I smoke in moderation. Only one cigar at a time.

 

 

 

 

Save

Save

Save

Versprei asseblief

Maak 'n opvolg-bydrae

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui